Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των θεμάτων που τυχόν να προκύψουν από το προβλεπόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας είναι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού και έχει ετοιμάσει αναλόγως τα οχήματά του σε περίπτωση που σημειωθούν τις προσεχείς ώρες έντονες χιονοπτώσεις. Παράλληλα, το δημοτικό Α’ ΚΑΠΗ θα παραμείνει ανοικτό την Τρίτη 30/1 ως θερμαινόμενος χώρος για όσους πολίτες δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης. Από την προηγούμενη εβδομάδα, θυμίζουμε, έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με υπευθύνους του ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις που παρουσιαστεί πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Για οποιοδήποτε ζήτημα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το 2102830374 ενώ για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με το 6972866827.
Για τη λειτουργία των σχολείων, αποφάσεις θα παρθούν σε κεντρικό επίπεδο Περιφέρειας και Υπουργείων, από όπου θα προκύψουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Αλάτι και ετοιμότητα μηχανημάτων
Ο Δήμος έχει ήδη στις αποθήκες του αλάτι, το οποίο, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού, θα ξεκινήσει να πέφτει από τα ειδικά οχήματα στα σημεία του χάρτη Πολιτικής Προστασίας (οδικό δίκτυο, σχολεία, δημόσια κτίρια κτλ). Από το πρωί της Τρίτης 30/1 θα είναι διαθέσιμο στις δημοτικές εγκαταστάσεις της λεωφόρου Κύμης (δίπλα στα δημοτικά γήπεδα) και για όσους πολίτες θέλουν να το προμηθεύονται για χρήση στον χώρο τους, σε περίπτωση, βέβαια, που οι χιονοπτώσεις έχουν έντονο βαθμό.
Θερμαινόμενος χώρος
Ανοικτό για το κοινό από τις 8.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ θα είναι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το Α’ ΚΑΠΗ «Ευγενία Ζωγράφου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Πολυτεχνείου και Ελπίδος) ως θερμαινόμενος χώρος για όσους δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης στο σπίτι τους. Ανάλογα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ θα καθοριστεί το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες.
Σύσκεψη με ΔΕΔΔΗΕ
Θυμίζουμε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, συναντήθηκε με υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ σε σύσκεψη που προκάλεσε στο δημαρχείο προκειμένου να βελτιωθεί ο μηχανισμός επικοινωνίας Δήμου – Διαχειριστή και να υπάρχει καλύτερη ανταπόκριση στα ζητήματα που προκύπτουν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης κατά τις ημέρες κακοκαιρίας. Ήδη, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, σε συνεργασία με αυτά του Δήμου, έχουν επέμβει σε δέντρα που εφάπτονταν των καλωδίων ρεύματος για την αποφυγή προβλημάτων. Βεβαίως, για τα ζητήματα που παρουσιάζονται σε οικείες ή οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική περίπτωση, ο ΔΕΔΔΗΕ προτρέπει εμφατικά τους πολίτες να επικοινωνούν με το ειδικό 5ψήφιο 11500, όπου πλέον γίνεται άμεση καταγραφή του ζητήματος με χαρτογράφηση. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να κατευθύνει γρήγορα τα συνεργεία του, να παρακολουθεί την πορεία αποκατάστασης και υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ