Μία υπέροχη πολιτιστικά χρονιά, που ομόρφυνε την καθημερινότητα της Μεταμόρφωσης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μία υπέροχη πολιτιστικά χρονιά, που ομόρφυνε την καθημερινότητα της Μεταμόρφωσης

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης με μία ανάρτησή του στη σελίδα του Τμήματος στο facebook έκανε τον απολογισμό του έτους που πέρασε και παράλληλα δεσμεύτηκε για συνέχιση του έργου του. Θυμίζουμε πως η ψυχή του Τμήματος πολιτισμού είναι ο κ. Δημοσθένης Σταυριανός και αναλυτικά ο απολογισμός έχει ως εξής: “Στο Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης, και αυτή την χρονιά, την πρώτη χωρίς περιορισμούς μετά από ένα μακρό διάστημα, σχεδιάσαμε, παρουσιάσαμε και υλοποιήσαμε (σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Μεταμόρφωσης) έναν λειτουργικό, δομημένο, ρεαλιστικό και εξωστρεφή προγραμματισμό, με πλουραλισμό, ποιότητα και αισθητική, με δράσεις από όσα περισσότερα κατά το δυνατόν πεδία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, συνταιριάζοντας αρμονικά και με κριτική σκέψη ”δυναμικό” του τόπου μας με πανελληνίως και διεθνώς διακεκριμένους καλλιτέχνες, πρωταγωνιστές και δημιουργούς, που υπηρετούν πολλά, διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα και αισθητικές τάσεις.
Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 170 εκδηλώσεις, δράσεις, παραστάσεις, συναυλίες, προβολές, παρουσιάσεις, ομιλίες, προγράμματα – εκπαιδευτικά, 53 εμφανίσεις των Μουσικών Συνόλων, ενώ οι συμμετέχοντες στα προγράμματα καλλιτεχνικής επιμόρφωσης έλαβαν χιλιάδες ώρες αξιοπρεπούς μουσικής – καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
Συνεχίστηκαν και αναπτύχθηκαν οι συνεργασίες και τα προγράμματα με σχολεία της πόλης που εξακολουθούν να μας κάνουν περήφανους, εξαιρετικό παράδειγμα το πολύμηνο πρόγραμμα και η παράσταση της Ομηρικής “Οδύσσειας” με το 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης και τη συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης για την οποία έχουμε ήδη δεχθεί γραπτώς αιτήματα επανάληψης, με συλλόγους, φορείς και οργανισμούς της πόλης όπως το σπουδαίο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη συνεργασία με την Ένωση Κρητών Μεταμόρφωσης – Η Μεγαλόνησος που δημιούργησε αίσθηση πανελληνίως, οι μουσικές συμπράξεις μας με τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος και την Ιερά Μητρόπολη – Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, οι συνδιοργανώσεις με την Περιφέρεια Αττικής, ενώ, για πρώτη φορά όλες οι καλλιτεχνικές δομές του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής, Μουσικά Σύνολα (παρουσιάζοντας για πρώτη φορά Συμφωνική Ορχήστρα) – Χορωδίες – Θεατρικά Εργαστήρια και Δημιουργικό Εργαστήρι συνεργάστηκαν συμπράττοντας στην μεγάλη επιτυχία της παρουσίασης της οπερέτας ο ‘’Βαφτιστικός’’ στην αρχή της εορταστικής περιόδου.
Επίσης για πρώτη φορά φέτος (ναι ήταν μια χρονιά με πολλές πρωτιές για το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης και φυσικά για την πόλη μας) υποδεχθήκαμε στην πόλη παραστάσεις χρηματοδοτούμενες 100% από Ευρωπαϊκά Προγράμματα με την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων ”Ensemble Venezia”, συνεργασία 5 χωρών και σπουδαίων ευρωπαϊκών μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, να μας χαρίζει δύο υπέροχες βραδιές τον Οκτώβρη αφήνοντας τις θετικότερες εντυπώσεις και στα δύο προγράμματα που παρουσίασε .


Καταγράφηκαν, πάλι για πρώτη φορά, τα γλυπτά και τα έργα Τέχνης που υπάρχουν στον αστικό χώρο και τα δημοτικά κτίρια και δημιουργήθηκε σχετικό αρχείο.
Φυσικά συνεχίστηκαν και εμπλουτίστηκαν και όλα τα επιτυχημένα προγράμματα και οι δραστηριότητες των προηγούμενων ετών, άλλα αναθεωρήθηκαν, ξεκίνησαν νέα και έτσι, με τον μαγικό τρόπο της Τέχνης, η καθημερινότητα της πόλης ομόρφυνε, η κοινωνική ζωή άλλαξε προς το καλλίτερο, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, ψυχαγωγήθηκαν, χαμογέλασαν, συγκινήθηκαν, θυμήθηκαν και τίμησαν σημαντικές στιγμές του τόπου μας. Πολλοί πέρασαν πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ με στιγμές ευφορίας και άλλοι διεύρυναν το πεδίο της σκέψης και τους προβληματισμούς τους, όξυναν το αισθητικό τους κριτήριο, δημιούργησαν παρέες, φίλους, νέες συνήθειες και συναναστροφές ενώ πολλοί ξεκίνησαν να αποκτούν νέες καλλιτεχνικές δεξιότητες ή ανέπτυξαν – βελτίωσαν ήδη υπάρχουσες.
Πολλές από τις παραπάνω δράσεις έστρεψαν με θετικό τρόπο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της χώρας προς την αγαπημένη μας πόλη ενώ όλες ανεξαιρέτως έδωσαν χαρά, συγκίνηση, ψυχαγωγία, δύναμη και διέξοδο σε δύσκολες στιγμές η απλώς ομόρφυναν την καθημερινότητα των δημοτών μας μικρών και μεγάλων.
Αποχαιρετώντας το 2023 και καλωσορίζοντας σε λίγο το 2024 θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα απ’ την καρδιά μας για την αποδοχή, την στήριξη και την αγάπη με την οποία περιβάλλετε τις δράσεις μας.
Θέλουμε να γνωρίζετε πως αντιλαμβανόμαστε τα θερμά και ευγενή συναισθήματα σας, σε κάθε μας επαφή, όλο αυτό μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους και η υγιής αλληλεπίδραση μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, συνέπεια και πάθος.
Εκ’ μέρους όλων των καλλιτεχνών, δημιουργών και δασκάλων που συνεργαστήκαμε – συμπράξαμε και αυτονόητα όλων όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του συνόλου των δραστηριοτήτων μας, από καρδιάς ένα τεράστιο ευχαριστώ για την πάντα ειλικρινή, αυθόρμητη και ευγενική εκδήλωση των θερμών σας αισθημάτων και το πηγαίο, βροντερό και παρατεταμένο χειροκρότημα σας.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ηθικής ικανοποίησης, επιβράβευσης και χαράς που λαμβάνουμε εμείς, οι άνθρωποι του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου.”

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ