Επίκαιρη συζήτηση για την Παιδεία μετά την κατάληψη στο 1ο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Επίκαιρη συζήτηση για την Παιδεία μετά την κατάληψη στο 1ο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Η κατάληψη στο 1ο Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης μαζί με τα ζητήματα στα σχολικά κτίρια της πόλης αλλά και η γενικότερη ταραχή που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της εκπαίδευσης από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης.

Λαϊκή Συσπείρωση Μεταμόρφωσης: “Αντί για βάση εισαγωγής, θα έχουμε βάση χρηματική”

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα έφερε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεταμόρφωσης, κ. Παναγιώτης Μακρίδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, προ ημερησίας διάταξης, ανέφερε: “Όπως ξέρετε το 1ο Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης τελεί υπό κατάληψη, ελπίζω να ξέρετε τα δέκα αιτήματά του σχολείου και ίσως θα έπρεπε να διαβαστούν στην αίθουσα να ενημερωθούν όλοι.”. Στη συνέχεια ο κ. Μακρίδης σχολίασε ότι κάθε φορά που συζητάνε στο δημοτικό συμβούλιο θέματα Παιδείας βγαίνει ο εκάστοτε δήμαρχος και λέει πόσα χρήματα δίνει ο δήμος για τα σχολεία, όμως τα προβλήματα συνεχίζουν και στοιβάζονται συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αναφερόμενος στα συγκεκριμένα αιτήματα του 1ου Λυκείου ο κ. Μακρίδης είπε πως έχουν και βάση και είναι αναγκαία η επίλυσή τους. Τόνισε πως όλα τα προβλήματα σχετίζονται με την υποχρηματοδότηση που υπάρχει και στην Παιδεία. Καταγράφοντας τα προβλήματα ο κ. Μακρίδης στάθηκε στους πολλούς μαθητές που υπάρχουν σε κάθε Λύκειο, παρότι ο δήμος απέκτησε και 2ο Λύκειο, με τμήματα τα οποία έχουν από 28 μαθητές. Ανέφερε πως υπάρχουν ελλείψεις χώρων εντός και εκτός των σχολείων. Οι μαθητές επιθυμούν τα δρομολόγια του λεωφορείου να συμβαδίζει με το πρόγραμμά τους. Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικό, βοηθητικό αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό. Τέλος, ο κ. Μακρίδης κατήγγειλε την κυβέρνηση πως ενώ υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα στη δημόσια Παιδεία ετοιμάζεται να φέρει τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια για να καλύψει τις ανάγκες του κεφαλαίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ολοκλήρωσε λέγοντας πως “αντί για βάση εισαγωγής, θα έχουμε βάση χρηματική”.

Δήμαρχος Μεταμόρφωσης: “Έγιναν έργα μετά από 30 χρόνια στο 1ο Λύκειο”

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, απάντησε στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι είναι ενημερωμένος για τα αιτήματα των μαθητών του 1ου Λυκείου και μάλιστα είχε και συνάντηση μαζί τους. Όπως συνηθίζει ο δήμαρχος απάντησε πολύ συγκεκριμένα λέγοντας ότι όσον αφορά στο 1ο Λύκειο το σημαντικότερο πρόβλημα αφορά στα παράθυρα που αν και είναι ικανός ο εξαερισμός στις αίθουσες θα ανοιχτούν άλλα δύο παράθυρα ανά αίθουσα ώστε να είναι επαρκέστερος. Παράλληλα, ο δήμαρχος στάθηκε στις εργασίες που έγιναν στο συγκεκριμένο σχολείο, μετά από 30 χρόνια και ανέφερε πως και οι ίδιοι οι μαθητές αναγνωρίζουν τη βελτίωση της σχολικής υποδομής. Όσον αφορά στους λόγους της κατάληψης ο κ. Σαραούδας ανέφερε πως είναι η ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και για αυτό οι μαθητές συμμετείχαν και στη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Σημαντική ήταν η ενημέρωση του δημάρχου ότι ο δήμος προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος ύψους 500.000 ευρώ, από το “Πράσινο Ταμείο” και θα αφορά στην ανάπλαση των αύλειων χώρων των σχολείων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να δημοπρατηθεί “από μέρα σε μέρα” όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σαραούδας.

Λύγγε ζεις”

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, προς τιμήν του δολοφονηθέντα αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και του αδικοχαμένου Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασαν τη ζωή τους πριν λίγες ημέρες, εν ώρα υπηρεσίας, επιτελώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των πολιτών και της πατρίδας, αντίστοιχα, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης. Μάλιστα μόλις ολοκληρώθηκε η σιγή από το ακροατήριο ακούστηκε η φράση “Λύγγε Ζεις” προς τιμήν του Γιώργου Λυγγερίδη, καθώς έτσι τον αποκαλούσε η διμοιρία του και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ